چكيده يكي از عوامل مهم در مكانيزه كردن مراحل توليد تا فرآوري محصولات كشاورزي كاشت مكانيزه است. از سوي ديگر دانههاي ريز مثل بذور سبزيها و دانههاي روغني، اكثراً اصلاح شده و يا پوششدار ميباشند و نسبت به ساير دانهها مانند غلات بسيار گران هستند. در نتيجه در كاشت مكانيزه، در اثر شكستگي دانه، كاشت بذر اضافي، نكاشت و يا كاشت غير يكنواخت نه تنها هزينة اضافي به بار ميآورند، بلكه عملكرد كلي محصول را نيز تحت تاثير قرار ميدهند. بررسي گزارشات پژوهشي مربوط به مطالعاتي .